Εκδήλωση μνήμης στον Παλαμά Δομοκού


 Την Κυριακή 10 Μαρτίου θα τιμηθεί με ξεχωριστή εκδήλωση στο Δ Δ Παλαμά του Δήμου Δομοκού, η επαίτιος της επανάστασης του 1878 και η εκλογή προσωρινής διοίκησης της επαρχίας Δομοκού.

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Δήμου:

"Στον ιστορικό Παλαμά, πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 1878, η μεγάλη σύναξη των επαναστατών-πολεμιστών στο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Εκεί ύψωσαν την ελληνική σημαία και ορκίστηκαν με το σύνθημα: «Ελευθερία ή θάνατος», κηρύσσοντας την τελευταία επανάσταση εναντίον των Τούρκων, όρισαν επταμελή επαναστατική επιτροπή και συνέταξαν προκήρυξη προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, εκλέγοντας «Προσωρινή Διοίκηση της επαρχίας Δομοκού».

Η Πολιτεία για να τιμήσει ως εκπλήρωση εθνικού χρέους τους αγωνιστές, προέβη στην ανέγερση αντάξιου προς την ηρωϊκή πράξη, μνημείου στον ιστορικό αυτό χώρο όπου κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου γιορτάζεται  με κάθε επισημότητα η εθνική επαίτιος της επανάστασης του 1878.

Το φετινό πρόγραμμα για την εκδήλωση:

  10.30 π.μ. Προσέλευση Επισήμων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

  11.00 π.μ. Δοξολογία στο Μνημείο των Ηρώων.

  11.15 π.μ. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τη Δρ. Πολυμέρου Καλλιόπη, Σχολική Σύμβουλος Ν. Φθιώτιδας

  11.35 π.μ. Κατάθεση Στεφανιών.

  11.45 π.μ. Δεξίωση στο χώρο του Ηρώου.
Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment