Εορτάστηκαν τα 50 χρόνια από την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης Ξυνιάδος


Την εύρεση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Ελεούσης στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ξυνιάδος εόρτασε η Ιερά Μητρόπολη μας κατά το διήμερο 20 και 21 Ιουνίου με κάθε λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από την Θεσσαλία και άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, οι οποίοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται την Παναγία Ελεούσα λόγω των πολλών θαυμάτων που επιτελεί.

Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από της ευρέσεως της αγίας Εικόνος (1962) και είχε ιδιαίτερη ευλογία με την παρουσία του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Νικολαόυ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, ο οποίος φέρει τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Θαυμακού, στα όρια της οποίας ανήκει η Ιερά Μονή.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο εχοροστάτησε ο άγιος Θαυμακού με τη συμμετοχή πολλών Ιερέων από την Φθιώτιδα και από άλλες Μητροπόλεις που εν τω μεταξύ είχαν έρθει με πολλά λεωφορεία. 

Κατά την διάρκεια της αρτοκλασίας που έγινε στη φιάλη της Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Νικόλαος προσεφώνησε τον Θεοφιλέστατο κ. Ιάκωβο, τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και αφού αναφέρθηκε δι’ ολίγον στην ιστορία της ιεράς Εικόνος τον παρεκάλεσε να κηρύξει τον θείο λόγο, κατά τον οποίο ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην συνέχεια με εκκλησιαστική τάξη και τους ήχους της φιλαρμονικής  πραγματοποιήθηκε λιτανεία της Ιεράς Εικόνος μέσα στο χωριό Ξυνιάδα.

Το πρωί της Παρασκευής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου, ο οποίος πάλι εκήρυξε το Θείο Λόγο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Αθανάσιος Σύρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και τον Θεοφιλέστατο άγιο Θαυμακού για την παρουσία τους, με την οποία ελάμπρυναν την πανήγυρη.

Μέχρι αργά το βράδυ προσήλθαν εκατοντάδες προσκυνητές για να λάβουν τη Χάρη της Παναγίας Φανερωμένης, τους οποίους υποδεχόταν με απλότητα και αγάπη ο Ηγούμενος π. Αθανάσιος. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Δομοκού κ. Στυλιανός Σύρος με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο τ. Βουλευτής κ. Απόστολος Γκλέτσος, ο Στρατηγός ε.α Γεώργιος Λιασκώνης, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων της περιοχής. 
imfth.gr


























Share on Google Plus

About Unknown

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment