Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δομοκού


Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  2017 και ώρα 12:30 μμ πραγματοποιήθηκε, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Δομοκού,  κ. Τζιαχρήστα Δημητρίου, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με θέμα τον αντισεισμικό σχεδιασμό. Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών που θα επιφέρει.
Ακολούθησε δεύτερη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δομοκού, στις 13:00, στον ίδιο χώρο, με αντικείμενο συζήτησης  τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017 και τη λήψη προληπτικών μέτρων και ετοιμότητα των φορέων για την αντιμετώπιση κινδύνων ενόψει της χειμερινής περιόδου έτους 2017-2018.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και μετά τον απολογισμό της Αντιπυρικής περιόδου, συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας και προετοιμασίας σχετικά με τις ενέργειες που απαιτούνται για αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τα έντονα  καιρικά φαινόμενα. Αναφέρθηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων καθώς, επίσης, και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των Προέδρων και Εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων, που ανταποκρίνονται πρόθυμα όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο.
Τέλος, τονίστηκε ότι η καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των δυνάμεων και των φορέων αποτελεί προτεραιότητα εν όψει της χειμερινής περιόδου ώστε να δοθεί η απαραίτητη προσοχή και σε συνεργασία με τους λοιπούς φορείς Πολιτικής Προστασίας να εξασφαλιστεί η ετοιμότητα αντιμετώπισης των κινδύνων και των δυσμενών επιπτώσεων από πλημμύρες και χιονοπτώσεις.
Παρόντες στις συνεδριάσεις  ήταν ο Δήμαρχος κ. Τζιαχρήστας Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Καραμπότσης Δημοσθένης και κ. Πουτουρούδης Σταμάτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα  Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Καρακάντζας Αθανάσιος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ζώης Πολύζος, ο κ. Οικονόμου Κωνσταντίνος Δημοτικός Σύμβουλος, ο Αρχιλοχίας κ.Δρόσος εκπρόσωπος του ΚΕΥΠ, ο Πυρμος Τσούμας Σεραφείμ από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δομοκού, ο κ. Δεληγιάννης Ιωάννης (Αστυνόμος Β΄ ) από το Αστυνομικό Τμήμα Δομοκού, ο Συντονιστής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δομοκού κ. Τσούτσος Δημήτριος, η κα Ζηκούλη Αικατερίνη Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και ο κ. Μπακοστέργιος Δημήτριος Πολιτικός Μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Παρευρεθήκαν, επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φράγκος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δομοκού κ. Τσόγκας Δημήτριος, ο Πρόεδροι και Εκπρόσωποι των τοπικών Κοινοτήτων Πουρναρίου κ. Γκιρλέμης Αντώνιος, Περιβολίου κ. Παπακώστας Βασίλειος, Μακρολίβαδου κ. Σκαρμούτσος Σπύρος, Παναγιάς κ. Αλεξάκης Κωνσταντίνος, Φυλιαδώνας κ. Μπαϊκούσης Σπύρος, Νέας Μάκρισης κα Φραγκάλα Λελούδα και Νεοχωρίου κ. Τσαδήμας Γεώργιος.



Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment