Έκκληση Σαρακιώτη προς τον Παππά για λύση στο πρόβλημα της κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και διαδικτύου στο Βαρδαλή και άλλες περιοχές της Φθιώτιδας

 «Έκκληση Σαρακιώτη προς τον Παππά για λύση στο πρόβλημα της κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και διαδικτύου περιοχών της Φθιώτιδας»
Μέσω επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή απευθύνθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, προκειμένου να δοθεί μία λύση στα συνεχιζόμενα προβλήματα κάλυψης τηλεοπτικού σήματος και διαδικτύου περιοχών της Φθιώτιδας. Ο Βουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί τους λόγους ύπαρξης των συγκεκριμένων αστοχιών, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες το Υπουργείο προτίθεται να προβεί για την επίλυσή τους. Όπως αναφέρεται στην ερώτηση:
Εσχάτως εκτενή δημοσιεύματα στον τοπικό και στον αθηναϊκό τύπο αναφέρονται στα προβλήματα των κατοίκων του χωριού Βαρδαλή του Δήμου Δομοκού Φθιώτιδας, αναφορικά με το ελλιπές τηλεοπτικό σήμα, αλλά και τις υπηρεσίες διαδικτύου που εξυπηρετούν τις ανάγκες ελάχιστων σπιτιών σε πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, αρκετές φορές, η αγροτική ιατρός αδυνατεί να κάνει χρήση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με αποτέλεσμα η πρόσβαση των κατοίκων σε φάρμακα να είναι προβληματική.
Ο κ. Σαρακιώτης παρέθεσε μια σειρά και άλλων περιπτώσεων στη Φθιώτιδα, οι οποίες έχουν προβληματική τηλεοπτική και διαδικτυακή κάλυψη, ζητώντας μια συνολική λύση από τον Υπουργό. Ανέφερε ως ενδεικτικά παραδείγματα τη Γιαννιτσού, το Τρίλοφο, το Γαρδίκι, τον Άγιο Γεώργιο, τη Βίτωλη και άλλα στο Δήμο Μακρακώμης, τη Σφάκα, το Μόδι και την Αγία Μαρίνα στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας, το Σκάμνο, το Καλαμάκι, τη Στυρφάκα, τη Δάφνη, την Υπάτη και το Αργυροχώρι και άλλα στο Δήμο Λαμιέων, τη Μαλεσίνα, το Μαρτίνο και τη Λάρυμνα στο Δήμο Λοκρών, καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δομοκού.
Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στη σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την Digea, όπως αυτή υπεγράφη από τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., «κατά το διάστημα που είχε πέσει «μαύρο» στην Ε.ΡΤ. και, ως εκ τούτου, ήταν αδύνατο στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα να συμμετάσχει στο σχετικό διαγωνισμό. Τελικά, ο εν λόγω διαγωνισμός κατακυρώθηκε στο μοναδικό υποψήφιο, ήτοι την κοινοπραξία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών». Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη:
Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες περιοχές της χώρας, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η πληθυσμιακή κάλυψη εκ μέρους της Digea – και όχι η γεωγραφική, όπως προβλεπόταν αρχικώς στις υποχρεώσεις της εταιρείας και άλλαξε με απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης – ανέρχεται στο 96,2%. Κατά συνέπεια, από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα έχουν αποκλειστεί, με βάση υπολογισμούς των αρμοδίων υπηρεσιών, περί τους 500.000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα.
Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment