Στις Βρυξέλλες ο Δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας

Ο Δήμαρχος Δομοκού, κ. Δημήτριος Τζιαχρήστας, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.
Στα πλαίσια της συνεδρίασης, υπογράφθηκε από τους Δημάρχους η Δήλωση «Συμμαχία για τη Συνοχή» (Cohesion Alliance) παρουσία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Karl Heinz Lambertz. Πρόκειται για μια συμφωνία με την οποία στέλνεται σαφέστατο μήνυμα για την ανάγκη διασφάλισης μέσω των εφαρμοζόμενων πολιτικών μιας ισχυρής και αυτόνομης Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη μετά το 2020.
Μετά την τελετή υπογραφής της Δήλωσης «Συμμαχίας για τη Συνοχή», ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και εκτενής συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη, το προσφυγικό ζήτημα, το περιβάλλον αλλά και τη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο κ. Τζιαχρήστας κατά την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες παρακολούθησε, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις εργασίες της 127ης Συνόδου Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, οι οποίες έλαβαν χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, κ. Δημήτρη Αργυρόπουλο, ο οποίος έχει καταγωγή από την Υπάτη Φθιώτιδας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Δημάρχους της Ελληνικής Επικράτειας για όλο το φάσμα των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Share on Google Plus

About LamiaTimes.gr

Το Domokos-News, η νέα διαδραστική πύλη με άρθρα, σχολιασμό και ενημέρωση από και για το Δήμο Δομοκού, φιλοδοξεί να γίνει δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ των κατοίκων και των καταγόμενων από την περιοχή Δομοκού.
    Blogger Comment
    Facebook Comment